12:14 10.09.2020

Переформатування судів і правоохоронних органів у рамках адміністративно-територіальної реформи має бути узгодженим - голова ВРП

2 хв читати
Переформатування судів і правоохоронних органів у рамках адміністративно-територіальної реформи має бути узгодженим - голова ВРП

 

Зміна розміщення судів, установ правоохоронних органів і прокуратури в рамках адміністративно-територіальної реформи має відбуватися узгоджено і синхронно, щоб уникнути проблем із доступом до правосуддя, зазначає голова Вищої ради правосуддя (ВРП) Андрій Овсієнко.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він розповів, що мережу судів в Україні має бути приведено у відповідність з адміністративно-територіальним устроєм, який закріплений постановою Верховної Ради.

"Це питання потребує зваженого підходу - щоб ми, реформуючи суди, не отримали ще більшої проблеми з доступом до правосуддя", - сказав він.

У рамках адміністративно-територіальної реформи, за словами Овсієнка, необхідно переформатувати локацію установ правоохоронних органів і прокуратури.

"Якщо судова система сама собі визначить, де будуть суди, а прокуратура та інші правоохоронні органи зі свого боку самостійно визначать місцерозташування своїх установ, то може виникнути проблема: буде незрозуміло, який суд розглядатиме матеріали кримінального провадження, клопотання прокуратури", - наголосив він.

У цьому контексті голова ВРП зазначив: "Усе має бути узгоджено, відбуватися синхронно, з урахуванням змін у Кримінальному процесуальному та інших процесуальних кодексах. Сьогодні така робота триває, ми перебуваємо на стадії обговорення концепції, моделі, яка забезпечить найбільш ефективне розміщення і кількість судів, які функціонують у державі".

"Це питання не треба вирішувати швидко, але не треба й відкладати", - підсумував Овсієнко.


Повний текст інтерв'ю з Андрієм Овсієнком буде розміщено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА