07:41 03.09.2020

SpaceX має намір у четвер вивести на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX має намір у четвер вивести на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у четвер стартує на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск планується здійснити 3 вересня в 08:46 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Через 15 хвилин після старту ракети група супутників Starlink, маса кожного з яких становить 260 кг, відокремиться від другого ступеня і вийде на еліптичну орбіту висотою від 212 до 366 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, яка використовується для запусків вдруге, повинна зробити керовану посадку на плавучій платформі Of Course I Still Love You, яка розташована в Атлантиці приблизно 634 км від космодрому на мисі Канаверал.

Крім того, спеціальне рятувальне морське судно Ms. Tree в Атлантиці спробує "зловити" в надводні мережі і виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відділення будуть спускатися на парашутах. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

Це буде вже дванадцяте виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року.

Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 18 серпня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 653 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямована на реалізацію проекту, оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА