19:56 30.07.2020

Спалахи COVID-19 у низці країн відбуваються з вини молоді - ВООЗ

1 хв читати
Спалахи COVID-19 у низці країн відбуваються з вини молоді - ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) пов'язують збільшення кількості хворих коронавірусом COVID-19 у низці країн із небажанням молоді вживати запобіжних заходів.

"Дані свідчать про те, що спалахи захворюваності в деяких країнах частково спричинені тим, що молоді люди послаблюють пильність протягом літа в країнах північної півкулі", - заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус на прес-конференції в Женеві.

Раніше в липні директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге, зі свого боку, попереджав про зростання частки хворих коронавірусом серед молоді в Європі.

За даними європейських ЗМІ, зокрема, в Нідерландах за останні тижні показник захворюваності COVID-19 серед молоді почав зростати. Крім того, офіційні особи у Франції та Іспанії раніше поклали відповідальність за зростання кількості нових випадків коронавірусу на молодих людей, які, на їхню думку, нехтують правилами соціального дистанціювання і носіння масок.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше цього тижня взагалі заявив, що в деяких європейських країнах уже розпочалася друга хвиля коронавірусу.

"Внесімо ясність щодо того, що відбувається в Європі - в деяких із наших європейських друзів. Боюся, що ми починаємо бачити подекуди ознаки другої хвилі пандемії", - сказав Джонсон журналістам у Ноттінгемі.

Кількість інфікованих COVID-19 у світі за час пандемії перевищила 17 млн осіб, понад 670 тис. з них померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА