19:02 16.07.2020

Академік Юхновський закликав Зеленського до співпраці з Порошенком

2 хв читати
Академік Юхновський закликав Зеленського до співпраці з Порошенком

Державність української мови є основою Української держави, а хто проти цього - є державним злочинцем, заявив академік, Герой України Ігор Юхновський і звернувся до президента країни Володимира Зеленського із закликом стати прикладом для наслідування в прагненні розмовляти українською.

"Нехай ваша українська мова стане рідною і чудовою за своїм мелодійним звучанням. Нехай такою вона стане у вашій родині. Від вас яскравим світлом нехай вона пошириться на ваших соратників, і на всю державу", - сказав Юхновський з трибуни Верховної Ради під час урочистого засідання з нагоди 30-ї річниці Декларації про державний суверенітет України

Він також закликав Зеленського скористатися досвідом державотворення п'ятого президента України Петра Порошенка. "Нехай ваш попередник стане вашим радником і опорою. Не дозвольте знижувати авторитет попередніх президентів", - зазначив Юхновський.

На думку старійшини українського парламентаризму, прийняття Декларації про суверенітет стало вставним ключем у двері незалежної держави Україна. "Держава у своєму розвитку пережила міні-революції, Майдани. Кожен Майдан чогось досягав, але щось і втрачав. Усі досягнення Майданів вистраждані величезними масами народу. І за жодних подій і обставин вони не повинні втрачатись", - переконаний Юхновський.

"Зараз є страшна дійсність - війна. Йде війна за землю, за Україну. Будьте рішучим, мудрим і непереможним. Не бійтеся воювати - на те у вас є Збройні сили цієї країни", - звернувся він до Зеленського.

Юхновський також закликав молодих депутатів із монобільшості до культури парламентаризму. "Шановні депутати дев'ятого скликання! Будьте працьовитими, бережіть честь у Верховній Раді - своїм діями, своєю мовою, своїм зовнішнім виглядом. Уведіть обов'язково дрес-код. І одержуйте, нарешті, шалену радість від ухвалених хороших законів Української держави", - побажав академік Юхновський.

Ігор Рафаїлович Юхновський (народ. 1925 р.) — український політичний і громадський діяч, член президії Національної академії наук України, академік Національної академії наук України (1982), Герой України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА