06:51 24.06.2020

Проведення робіт з ремонтного дночерпання на Прип'яті не призведе до погіршення радіаційної обстановки

2 хв читати
Проведення робіт з ремонтного дночерпання на Прип'яті не призведе до погіршення радіаційної обстановки

Проведення ремонтних дночерпальних робіт на Прип'яті в зоні відчуження за домовленостями лідерів України і Білорусі не призведе до погіршення радіаційної обстановки, повідомили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Як повідомляє прес-служба Держагентства на сторінці в Фейсбук у вівторок, для реалізації домовленостей, укладених між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком, українська сторона повинна провести роботи з ремонтного черпання на Прип'яті, необхідні для відновлення повноцінного суднового руху.

"З метою дотримання норм екологічної та радіаційної безпеки проводився збір проб на всіх ділянках, де заплановані роботи. Результати, оголошені 23 червня 2020 року, свідчать, що небезпеки немає", - повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович.

Зазначено, що на замовлення виконавця черпальних робіт Державного підприємства "Адміністрація морських портів України", ДСП "Екоцентр" здійснив збір проб донних відкладів для визначення радіаційного стану в місцях робіт. Універсальним пробовідбірником були відібрані проби донних відкладень для проведення лабораторних вимірювань вмісту радіонуклідів (137Cs, 90Sr).

"За результатами польових робіт було визначено, що донні відкладення представлені переважно пісками і не містять мулу, який має здатність акумулювати і утримувати радіоактивні частинки. Це підтверджується відсутністю високих значень концентрації радіонуклідів у відібраних пробах донних відкладень за даними лабораторних вимірювань", - цитує прес- служба генерального директора ДСП "Екоцентр" Сергія Кірєєва.

Разом із тим, планується проведення додаткового радіаційно-екологічного моніторингу на Прип'яті протягом всього терміну проведення ремонтного черпання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА