21:20 05.05.2020

Мінінфраструктури України планує відкрити пункт пропуску в морпорту "Скадовськ" для відновлення вантажопотоку

1 хв читати
Мінінфраструктури України планує відкрити пункт пропуску в морпорту "Скадовськ" для відновлення вантажопотоку

Міністерство інфраструктури України планує відновити вантажопотік у Скадовському морському торговельному порту шляхом відкриття окремого пункту пропуску через кордон для морського сполучення, йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

"Ми маємо відновити вантажопотік у порту Скадовська. Це стратегічно важливе завдання. Наразі підприємство перебуває у стадії передачі Фонду держмайна. І ми хочемо оптимального використання цього майна та потужностей порту. Для цього потрібно відкрити окремий пункту пропуску через кордон для морського сполучення. Відповідне розпорядження міністерства, яке це пропонує, вже погоджено з усіма профільними відомствами та передано до уряду. Очікуємо, що найближчим часом рішення буде ухвалено", - наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він нагадав, що Мінінфраструктури продовжує роботу з передачі в концесію морських торговельних портів "Ольвія" та "Херсон", а також над новими концесійними проектами у важливих інфраструктурних галузях.

Скадовський морський торговельний порт розташований на північному березі Джарилгацької затоки Чорного моря. Його причальна лінія становить 0,8 км із глибинами до 6 м. Сухопутний зв’язок із морським портом здійснюється через автомобільний транспорт. Вантажообіг порту в 2019 році становив 4,7 тис. тонн. Пропускна спроможність терміналів сягає 1,3 млн тонн/рік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА