16:28 01.05.2020

Американська розвідка вважає, що COVID-19 має природне походження, а не штучне

1 хв читати
Американська розвідка вважає, що COVID-19 має природне походження, а не штучне

У розвідувальних службах США переважає думка, що COVID-19 не створений людиною, а є природним коронавірусом, ендемічним для деяких видів кажанів, виявлених у Китаї, повідомило у п'ятницю американське оборонне видання Military.

За їхніми даними, ймовірно, вірус не призначався для військових цілей. Проводжувані дослідження в Уханському інституті були частиною ширших зусиль, які частково фінансуються урядами США і Канади, з вивчення патогенних мікроорганізмів коронавірусу, в яких брали участь кілька науково-дослідних інститутів.

"Однак величезні людські й економічні втрати, заподіяні вірусом, засвідчили, наскільки потужною біологічною зброєю може бути цей коронавірус та інші патогенні мікроорганізми", - зазначає видання.

При цьому наголошується, що США можуть пережити, хоча і з величезними економічними втратами, пандемію COVID-19, але їх низка з періодами в кілька років спустошить американську економіку та позбавить США статусу великої держави. Зазначається також, що таку перспективу враховують вороги США.

Американські експерти зазначають, що COVID-19 продемонстрував глибоку вразливість США і всього світу до таких пандемій, які можуть повторитися в майбутньому. Цей факт і усвідомлення того, що такі спалахи хвороби можуть повторитися, матимуть серйозний вплив на питання національної безпеки США і стануть важливим фактором у визначенні та формуванні того, яким буде "новий нормальний" період після пандемії, вважають американські експерти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ уночі вдарили балістичною ракетою по цивільній інфраструктурі Одещини

На Херсонщині внаслідок обстрілів за добу поранені двоє людей

У результаті ракетного обстрілу і падіння уламків у Миколаївському районі вночі спалахнула пожежа на відкритій місцевості

Держдеп США підтримує видачу ордерів МКС на арешт Шойгу і Герасимова

Окупанти з важкої артилерії та БПЛА обстріляли Марганецьку громаду Дніпропетровської області

Війська РФ за добу 328 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РФ тримає на чергуванні в Чорному та Азовському морях три ракетоносії "Калібрів"

Сили оборони за добу ліквідували 1220 окупантів і 40 артилерійських систем противника

Засновник WikiLeaks Ассанж визнав провину в отриманні та публікації військових таємниць США і вийшов на свободу

26 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА