15:11 17.03.2020

Україна поверне всіх громадян додому і не дозволить авіакомпаніям спекулювати на скасуванні рейсів - Криклій

1 хв читати
Україна поверне всіх громадян додому і не дозволить авіакомпаніям спекулювати на скасуванні рейсів - Криклій

Міністерство інфраструктури України обіцяє повернути на батьківщину всіх громадян України, що залишилися за кордоном, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час брифінгу у вівторок.

"За сьогодні та завтра ми здійснюватимемо багато рейсів з евакуації наших громадян разом із нашими авіаперевізниками. І всіх повернемо. Є окремі виняткові випадки - декілька готелів із нашими співгромадянами, де вже запроваджено карантинний режим - щодо них буде окрема ситуація. Консульство України вже тримає зв'язок із цими громадянами, але там, на жаль, доведеться дотримуватися запровадженого карантинного режиму", - констатував міністр.

Він також наголосив, що авіаперевізники, що продали квитки, мають виконати всі рейси з повернення українських пасажирів на батьківщину.

"Шановні авіаперевізники! Якщо ви продали квитки - ви маєте повертати пасажирів. Ми у будь-якому разі їх повернемо. Але якщо ми повернемо їх за свій рахунок - ми звертатимемося з позовними заявами, щоб компенсувати ці кошти. Тому, будь ласка, не спекулюйте на цьому, не підвищуйте цін на квитки", - зазначив міністр.

Стосовно українців, що залишилися в Шрі-Ланці, Мінінфраструктури заявило, що вимагатиме від авіакомпанії FlyDubai повернути українців на батьківщину.

"Інакше ми повернемо їх самі, і зробимо це в терміновому порядку, але виставлятимемо авіакомпанії вимоги відповідних компенсацій", - заявив Криклій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА