07:35 19.02.2020

Один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, ще двоє бойове ураження в результаті 22 обстрілів у вівторок на Донбасі

3 хв читати
Один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, ще двоє бойове ураження в результаті 22 обстрілів у вівторок на Донбасі

Незаконні збройні формування 22 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, двоє бойове ураження, повідомили в прес-центрі штабу операції об'єднаних сил.

"18 лютого, в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, чотири захисника отримали поранення і ще двоє - бойове ураження", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС в Фейсбук у середу вранці.

Бойовики відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152-мм і 122-мм, мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння танка, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" незаконні збройні формування скоїли три обстріли: поруч з Березовим - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; неподалік Широкиного - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; поблизу Пищевика - з міномета калібру 82-мм бойовики випустили 3 міни, а також вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Дев'ятнадцять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": шість разів поблизу Кримського - з 120-мм мінометів НЗФ випустили 61 міну, ще 10 мін з міномета калібру 82-мм, а також вели вогонь з озброєння БМП і станкового протитанкового гранатомета; чотири рази поруч з Новотошківським - з артилерійських систем калібру 152-мм - 45 снарядів, 122-мм артилерії - 15 снарядів, мінометів калібру 120-мм - 17 мін, а також 56 пострілів з озброєння танка; два рази в районі Горіхового - зі ствольної артилерії калібру 152-мм - 22 снаряда, 122-мм артилерії - 28 снарядів, мінометів калібру 120-мм - 61 міна, 82-мм мінометів - 30 мін, а також бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем; двічі поблизу Хутора Вільного - з артилерійських систем калібру 122-мм - 4 снаряди, 120-мм мінометів - 23 міни, 82-мм мінометів - 25 мін, а також з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; два рази неподалік Золотого-4 - з мінометів калібру 120-мм НЗФ випустили 3 міни, а також вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Попасної - зі ствольної артилерії калібру 122-мм - 16 снарядів і мінометів калібру 82-мм - 18 мін; біля Луганського - з 82-мм міномета - 2 міни; поруч з Новолуганським - з міномета калібру 82-мм - 2 міни, а також бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У штабі наголосили, що поблизу Оріхового бойовики здійснили спробу штурму українських наглядових постів. В результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами придушили вогонь НЗФ і зупинили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. Позиції українських захисників не втрачені.

"Слід зазначити, що на все ворожі обстріли підрозділи об'єднаних сил надавали адекватної вогневої відповіді і контролювали ситуацію. Надалі противник запросив режим тиші", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, в результаті бойового зіткнення з боку бойовиків 4 людей були знищені і ще 6 отримали важкі поранення.

"З початком поточної доби російські окупаційні війська по захисникам Лебединського випустили 15 мін з мінометів калібру 82-мм, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. За поточну добу втрат немає", - уточнили в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА