10:00 19.12.2019

Радник прем'єра Голик показав кращі і гірші області за використанням грошей на дороги

2 хв читати

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик опублікував у Facebook звіт про те, як обласні державні адміністрації використовують гроші Дорожнього фонду.

Лідери у використанні коштів, виділених на ремонт і утримання доріг обласного та сільського значення, є Хмельницька, Сумська, Луганська, Харківська та Дніпропетровська області.

Гірше за всіх виділення гроші використовують Житомирська, Івано-Франківська та Чернівецька ОДА. 

Згідно з даними презентації,  станом на 30 листопада обласні адміністрації не змогли освоїти майже 3 млрд грн коштів Дорожнього фонду.

"Як ОДА використовували 14 млрд грн Дорожнього фонду в цьому році. Якщо коротко - погано. Використовували не всі, тому що залишок в грошах близько 20%, і використовували погано - занадто багато ямкового ремонту та іншого мазохізму", - зазначив Голик.

При цьому він вважає, що всі висновки про якість використання грошей Дорожнього фонду не можна прямо переносити на нинішніх губернаторів, оскільки у всіх ОДА в цьому році відбулася зміна голів.

"Ці дані - це наслідок логіки, закладеної у використання Дорожнього фонду їхніми попередниками. Нинішні голови ОДА швидше їхали по вже прокладених рейках. Але. Важливо побачити картину зараз, щоб зробити правильні висновки на наступний рік", - уточнив радник прем'єра.

Голик також продемонстрував фото капітально відремонтованих доріг у Дніпропетровській області часів, коли там працювала команда на чолі з Валентином Резніченком (Голик був його радником). За його словами, такі дороги - найбільш наочні докази різниці в підходах і, як наслідок, результатів.

Раніше Юрій Голик повідомив, що вперше за 28 років Україна має шанс зробити дорожню галузь по-справжньому ринковою і позбавити її від "совкових" підходів у ціноутворенні та обліку. Це стане можливим у випадку прийняття законопроекту 2234, який відкриє комерційним компаніям доступ до робіт на державних об'єктах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА