10:38 15.07.2019

Сьогодні Вишинський за рішенням суду може вийти на свободу, хоча його можна було обміняти на всіх утримуваних РФ українців - Сарган

3 хв читати

Керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, можуть у понеділок вдень звільнити з-під арешту у зв'язку із визнанням Конституційним Судом України неконституційною норми Кримінального процесуального кодексу, якою суд фактично зобов'язувався застосовувати безальтернативний запобіжний захід (тримання під вартою) щодо низки осіб, підозрюваних у тяжких і особливо тяжких злочинах, вважає прес-секретар українського генпрокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні о 16:15 у приміщенні Подільського райсуду (вул. Хорива, 21) відбудеться засідання у справі керівника пропагандистського на території України інформагентства "РИА-Новости" Кирила Вишинського. Що очікується? Що ця людина офіційно за рішенням суду вийде на свободу. Завдяки чому? Завдяки: а) рішенню Конституційного Суду, який "піклується" про терористів і держзрадників; б) привезеному російським журналістом листа мами і, напевно, маленької записочки, яку передали в руки президенту. Тому що потім відбулася і сама телефонна розмова між Володимиром (Зеленським - ІФ) і Володимиром (Путіним - ІФ)", - написала вона в понеділок вранці.

При цьому Сарган висловила переконання, що Вишинський важливий для президента РФ і означає для останнього більше за всіх українських полонених.

"Саме тому одного лише Вишинського можна було б обміняти: - на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, ні навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на свободу проігноровано Путіним), - на українського журналіста Романа Сущенка (більш як 1000 днів у полоні, листи дружини і дітей не помічені Путіним), - на українського режисера Олега Сенцова (більш як 5 років у полоні, ні листи, ні акції світових кіномитців і акторів, ні масові або поодинокі протести з вимогою звільнити Сенцова не помічені Путіним)... На всіх разом! Одного Вишинського!" - вважає прес-секретар генпрокурора України.

Як повідомлялося, раніше Конституційний Суд України визнав неконституційною норму КПК, якою суд фактично зобов'язували, обираючи запобіжний захід, застосовувати безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою. Ця норма (ч. 5 ст. 176 КПК) застосовувалася до підозрюваного у вчиненні державної зради та інших тяжких і особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та злочинів, пов'язаних із терористичною діяльністю або діяльністю незаконних воєнізованих або збройних формувань.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві Вишинського. Спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли в Херсон, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

6 березня 2019 року прокуратура АР Крим направила до Подільського суду Києва обвинувальний акт щодо Вишинського для розгляду по суті. Перше засідання з розгляду справи по суті було призначено на 4 квітня

14 березня Вишинського було етаповано до Києва з Херсона. З того часу він перебуває в столичному слідчому ізоляторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА