19:43 04.06.2019

Птахофабрика ГК "Овостар" працює в нормальному режимі після пожежі

2 хв читати
Птахофабрика ГК "Овостар" працює в нормальному режимі після пожежі

Птахофабрика "Ясенсвіт" агропромислової групи компаній "Овостар Юніон" продовжує працювати в нормальному режимі після ліквідації пожежі в пташнику.

Про це компанія повідомила на Варшавській фондовій біржі у вівторок увечері.

"У результаті (пожежі - ІФ) окремий пташник був зруйнований. Ніхто не постраждав. Виробнича інфраструктура не була пошкоджена, і птахофабрика продовжує працювати в нормальному режимі. Причина пожежі і передбачувані втрати буде повідомлено після ретельного вивчення інциденту", - йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомлялося раніше, на території птахофабрики "Ясенсвіт" в окремому одноповерховому цеху з птицею (розміром 50х300) сталося загоряння покрівлі на всій площі. Займання розпочалося у вівторок об 11:37. О 13:50 пожежу локалізовано, а о 14:25 ліквідовано.

"Ситуація на птахофабриці перебуває під контролем", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в головному офісі "Овостар".

За оцінками фахівців інвесткомпанії Concorde Capital, що базуються на фотографіях Держслужби з надзвичайних ситуацій, місткість пошкодженого курника - 0,2 млн голів, що становить 2,5% від загального поголів'я птиці групи.

За повідомленням прес-служби Київської міської державної адміністрації, птахофабрика розташована на південному заході, за 30 км від Києва.

"Овостар Юніон" у січні-березні 2019 року скоротив продаж яєць на 2% порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до 335 млн шт.

За підсумками 2018 року "Овостар" наростив продаж яєць на 15,6% порівняно з 2017 роком - до 1,381 млрд шт. При цьому група скоротила чистий прибуток на 23,6% - до $17,5 млн, виручка минулого року зросла на 27% - до $125 млн.

Холдингова компанія групи - Ovostar Union N.V. - у середині червня 2011 року здійснила IPO 25% акцій на WSE і залучила $33,2 млн. Мажоритарний пакет акцій компанії перебуває у власності Prime One Capital Limited, яку контролює її головний виконавчий директор Борис Бєліков та голова ради директорів Віталій Вересенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА