08:38 03.06.2019

"Верхом нахабства" назвали в КНДР бажання прем'єра Японії зустрітися з Кім Чен Ином

2 хв читати
"Верхом нахабства" назвали в КНДР бажання прем'єра Японії зустрітися з Кім Чен Ином

Прес-секретар комітету КНДР за мир в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні розкритикував бажання прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе зустрітися з главою Північної Кореї Кім Чен Ином.

"Команда Абе говорить про "готовність до переговорів на вищому рівні без попередніх умов", при цьому шалено завдаючи шкоди КНДР, що є верхом нахабства," - заявив представник комітету в інтерв'ю ЦТАК. Він зазначив недавню заяву міністра закордонних справ Японії Таро Коно, який сказав, що міжнародне співтовариство зніме санкції з КНДР, якщо Пхеньян прийме правильне рішення.

"Не дивлячись на те, що в Японії немає здатної людини, шкода, що така низькосортна істота з гострими і неприємними рисами обличчя, як Коно, яка завжди робить необережні і огидні зауваження, служить міністром закордонних справ", - сказав прес-секретар. Він додав, що "марно кричати про поліпшення відносин, якщо Японія не відмовиться від свого хибного характеру".

На початку травня прем'єр-міністр Японії заявив в інтерв'ю газеті Sankei Shimbun: "Ми не можемо зламати атмосферу взаємної недовіри між Японією і Північною Кореєю, якщо я безпосередньо не зустрінуся з паном Кімом (Кім Чен Ином - ІФ). Я хотів би зустрітися з ним без попередніх умов і провести відверту розмову ".

ВІдтоді уряд Абе не почав робити примирних жестів щодо Пхеньяна, так само, як і КНДР не показало ніяких ознак зближення з Японією.

Зокрема, виступаючи 1 червня на полях Міжнародної конференції з питань безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР) "Шангрі-ла діалог" в Сінгапурі, міністр оборони Японії Такесі Івая обвинуватив КНДР у порушенні резолюцій Радбезу ООН.

"Запуск Північною Кореєю балістичних ракет малої дальності на початку травня, порушив відповідні резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", - сказав він.

"Ми повинні нагадати собі про незаперечний факт, що не відбулося істотних змін в ядерному і ракетному потенціалі Північної Кореї", - додав Івая.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА