17:09 23.02.2019

У селі на Волині не обійшлося без стрільби під час вирішення питання переходу храму в підпорядкування ПЦУ

2 хв читати

Житель села Жидичин Ківерцівського району Волинської області стріляв у односельців, повідомляє поліція, а в соцмережах пишуть, що стріляв священик УПЦ(МП) під час конфлікту про належність Свято-Миколаївського храму.

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби «102» поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих жителів здійснив кілька пострілів, імовірно, з рушниці в напрямку односельців. Поліція належним чином зареєструвала повідомлення і проводить його перевірку. На місці події працює керівництво ГУНП області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група", - поінформував в суботу сектор комунікації поліції Волинської області.

У свою чергу, свідок події Тарас Висоцький раніше написав у Фейсбуці, що "О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати". Було зроблено 4 постріли, стверджував Т.Висоцький і повідомляв також, що "у п'ятницю близько 23:00 зафіксовано факт підпалу господарських споруд із живим поголів'ям на території монастирського економії, пожежу вдалося загасити власними силами" Раніше Т.Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід в ПЦУ проголосували 390 членів місцевої церковної громади.

Волинська єпархія УПЦ(МП) повідомила вранці в суботу, що в Жидичині "прихильники УПЦ КП захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ". "Група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму УПЦ і захопила його, відтіснивши громаду з будівлі. Як повідомив клірик храму ієрей Роман Гелета, під час сутички постраждала його дружина, якій кинули камінь і влучили під око, і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети, якій розбили лоба", - йдеться в повідомленні на сайті єпархії. Також повідомляється, що доступ до церкви заблоковано прихильниками ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА