21:28 15.02.2019

"Російські залізниці" просять скасувати санкції на українські двигуни і енергогенератори

2 хв читати
"Російські залізниці" просять скасувати санкції на українські двигуни і енергогенератори

Заступник генерального директора - головний інженер ВАТ "Російські залізниці" Сергій Кобзєв звернувся з проханням до заступника міністра промисловості і торгівлі РФ Олександра Морозова з проханням про скасування заборони на імпорт тягових електродвигунів і генераторів українського виробництва, необхідних для виробництва і ремонту локомотивів.

Скан-копію відповідного листа від 25 січня 2019 року опублікувало в п'ятницю білоруське видання "Білоруська правда".

У листі наголошується, що постановою уряду РФ від 29 грудня 2018 року було введено заборону на ввезення в РФ товарів, країною походження або країною відправлення яких є Україна, зокрема двигунів і електричних генераторів, а також електрогенераторних установок і обертових електричних перетворювачів.

"У РФ є аналоги зазначеної продукції. Однак обсяги продукції, що випускаються нині російськими підприємствами, не забезпечують виробництво тепловозів ... для реалізації інвестиційної програми ВАТ "Російські залізниці". "Придбання тягового рухомого складу на період 2019-25 рр"... Прошу Вас ... розглянути питання підтримки вітчизняних виробників вищевказаної продукції в частині розвитку виробництва в рамках імпортозаміщення, а на період реалізації проектів з клопотанням щодо скасування заходів, що забороняють ввезення в РФ тягових електродвигунів й і генераторів з підприємств України", - йдеться в тексті листа.

Як повідомлялося, уряд РФ 25 грудня розширив до 75 перелік юросіб, щодо яких введено санкції на виконання указу президента "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ".

29 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заборону на ввезення в РФ товарів, вироблених в Україні або тих, що переміщуються через її територію. РФ, зокрема, заборонила ввезення з України пшениці, месліна (суміш пшениці і жита), солодового пива, соняшникової, сафлорової, бавовняної олії і їх фракцій, постачання вин, включаючи кріплені, етилового спирту, спиртових настоянок, лікерів та інших спиртних напоїв. РФ також заборонила ввезення газових турбін, вироблених або відправлених з території України, зробивши виняток для турбін цивільних літаків, трактори, сівалки, трансформатори, гравій, щебінь, гальку, меблі, шпалери.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА