14:11 14.01.2019

Москалькова через SMS повідомила Денісовій про скасування їхньої зустрічі через "термінове позапланове відрядження"

2 хв читати
Москалькова через SMS повідомила Денісовій про скасування їхньої зустрічі через "термінове позапланове відрядження"

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, яка прибула в понеділок до столиці Росії, повідомляє, що її зустріч із російською колегою Тетяною Москальковою скасовується, оскільки остання поїхала в термінове позапланове відрядження.

"...тепер точно зрозуміло, чому скасовано зустріч з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Омбудсмен РФ повідомила мені в смс-повідомленні, що вона вимушена виїхати у термінове позапланове відрядження та повернеться пізно ввечері. А завтра Тетяна Москалькова відлітає в Узбекистан", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок удень.

Тобто, підсумовує український омбудсмен, усі їхні попередні домовленості про конфіденційне обговорення "важливих для нас питань не мають для уповноваженого РФ ніякого значення".

Також Л.Денісова висловила подив у зв’язку з вимогою Слідчого управління ФСБ РФ у суді провести засідання про продовження терміну утримання під вартою військовополонених українських моряків у закритому режимі.

"Навіщо це робиться, якщо приховувати нема чого, не зрозуміло", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 10 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова повідомила про намір відвідати Москву й домагатися відвідування заарештованих українських військових моряків.

"Наступного тижня планую виїхати до Москви та провести зустріч із Тетяною Москальковою, Михайлом Федотовим (голова ради з прав людини при президенті РФ - ІФ), а також із директором ФСБ РФ Олександром Бортниковим", - сказала вона. Український омбудсмен наголосила, що одним з основних питань є стан поранених моряків.

Л.Денісова також поінформувала, що під час зустрічі з директором ФСБ РФ наполягатиме на наданні їй дозволу для відвідування військовополонених. "Хочу на власні очі побачити їх і поспілкуватися", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА