10:00 29.11.2018

Міністерство культури перевіряє святині, розташовані в Києво-Печерській лаврі

1 хв читати
Міністерство культури перевіряє святині, розташовані в Києво-Печерській лаврі

Спеціальна комісія Міністерства культури України в четвер здійснює перевірку святинь, які було передано 30 років тому Києво-Печерській лаврі, повідомляє синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви (Московського патріархату).

"Намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел обговорив із членами комісії процедуру перевірки наявності цінностей. У перший день різдвяного посту члени комісії розпочали перевірку наявності мощів у Ближніх і Дальніх печерах лаври", - повідомляється на офіційному сайті УПЦ (МП).

У повідомленні наголошується, що робота комісії відбувається під наглядом ченців, наглядачів печер і членів Духовного собору обителі. "На прохання намісника обителі, митрополита Павла, огляд вівтарних приміщень лаврських храмів здійснюють лише чоловіки, оскільки жінкам забороняється перебувати в церковному вівтарі", - зазначають в УПЦ (МП).

У повідомленні наголошується, що ця перевірка відбувається вперше за 30-річну історію відродженої Києво-Печерської лаври.

Спеціальну комісію, до складу якої ввійшли співробітники Міністерства культури та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, було створено з ініціативи Мінкульту. Метою комісії є перевірка наявних церковних коштовностей і святинь, переданих Києво-Печерській лаврі починаючи з 1988 року - з моменту відкриття монастиря після відродження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА