18:05 27.11.2018

Воєнний стан у 10 областях України не впливає на роботу закладів освіти - МОН

2 хв читати
Воєнний стан у 10 областях України не впливає на роботу закладів освіти - МОН

У Міністерстві освіти і науки України заявляють, що запровадження воєнного стану в 10 областях країни не матиме впливу на діяльність закладів освіти.

"Затверджений парламентом указ президента України, яким запроваджується воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів, жодним чином не впливає на звичну роботу навчальних закладів сьогодні. Будь-які зміни можливі виключно в разі, якщо цього вимагатиме безпека дітей і захист країни. За таких умов міністерство, а також інші уповноважені органи, оперативно інформуватимуть про це", - йдеться в повідомленні на сайті Міносвіти у вівторок.

Глава відомства Лілія Гриневич звернулася до викладачів і батьків: "Ми просимо вчителів, батьків, керівників закладів і всіх причетних до освіти зберігати спокій і діяти раціонально. Сьогодні, і ми сподіваємося, що в подальшому, жодних змін у роботі навчальних закладів не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, розташованих на території 10 областей, де оголошено воєнний стан".

Вона також просить вчителів і батьків з увагою поставитися до дітей: "Вони мають відчувати себе в безпеці - емоційній та фізичній".

За словами Л.Гриневич, жодних змін у пропускному режимі в закладах освіти, в графіку їхньої роботи та ін. поки що не передбачається.

Міністр зазначила, що в разі необхідності запровадження воєнного стану дозволяє військовим адміністраціям (в разі їхнього створення) впливати на забезпечення навчальних закладів, встановлювати посилену охорону, використовувати їхні потужності і майно, більш гнучко здійснювати кадрову політику, а також регулювати роботу закладів, зокрема вводити комендантську годину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА