17:00 02.10.2018

Масштабна ДТП у центрі Харкова: Дронов вперше дав свідчення

2 хв читати

Геннадій Дронов, обвинувачений у справі про ДТП, яке сталося в жовтні 2017 року центрі Харкова і в результаті якого загинули 6 осіб, вперше дав свідчення в суді в понеділок, 1 жовтня.

"Перш, ніж давати якісь пояснення з приводу ДТП, я хочу принести свої щирі найглибші вибачення за те, що сталося. Я розумію, що для кожного це непоправна втрата. Ніякі мої слова нічого не змінять, не повернуть рідних і близьких. Не було жодного дня, щоб я не думав про те, що трапилося і не співчував ", - сказав Г.Дронов і вибачився перед кожним потерпілим і родичами загиблих у ДТП.

При цьому він заявив, що визнає себе винним морально, але не юридично. "Я не вважаю себе винуватим з точки зору звинувачень, які мені висунуті, але вважаю себе винним як людина", - сказав Г.Дронов.

Водночас на запитання про обставини ДТП, які задавали обвинувач, адвокати обвинуваченої Олени Зайцевої і представники потерпілих, Г.Дронов відповідав ухильно, найчастіше посилався на свідчення, надані під час слідства, або взагалі відмовлявся відповідати.

Наступне засідання у справі призначено на 9 жовтня 2018 року.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, унаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов - порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст.286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним. 2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА