17:20 13.09.2018

Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва затримано, йому оголошено про підозру в хуліганстві

2 хв читати
Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва затримано, йому оголошено про підозру в хуліганстві

Поліція затримала колишнього командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва після здійснення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с. Занки Харківської області, йому оголошено про підозру.

"Олегу Ширяєву оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї - ІФ) Кримінального кодексу України", - повідомляє у четвер відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передачу фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Проте, за словами діючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не здійснював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ч. 1 ст. 358 (підроблення та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими і місцевими жителями з представниками "Національного корпусу", що приїхали їх підтримати, сталася бійка зі стрільбою.

За даними прокуратури, внаслідок сутички дістав травми співробітник поліції. Крім того, з тілесними ушкодженнями, зокрема з вогнепальними пораненнями, до медзакладу звернулися сім осіб. Усім, за винятком одного, допомогу надано амбулаторно.

За цим фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Крім того, розпочато розслідування за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронних органів (ч. 2 ст. 345 КК України).

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людей доправили до поліції, із них затримали 22, що брали активну участь в захопленні підприємства зі зброєю в руках.

12 вересня вранціГлава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі колишнього українського військовослужбовця, екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус", засновника громадського руху "Східний корпус" Олега Ширяєва.

"Національна поліція сьогодні, я думаю, здійснить необхідні дії, затримає та пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, в минулому досить відомій людині, яка керувала ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

Пізніше відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що О.Ширяєва доправили до слідчого управління, з ним тривають слідчі дії. Начальник главку Олег Бех не виключив, що О.Ширяєва також можуть затримати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

За минулу добу на фронті було 143 зіткнення, від початку доби ще 28 - Генштаб ЗСУ

Європейський фонд солідарності для українських фільмів виділив EUR400 тис. на вісім проєктів

Окупанти за добу обстріляли 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях

Українська молодь отримає сертифікати в "Дії" на книжки вже у 2024 році

Росіяни за добу 21 раз обстріляли населені пункти Донеччини - голова ОВА

Зеленський привітав морську піхоту з професійним святом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА