07:42 30.08.2018

На створення нового онкоцентру в Харкові потрібно близько 300 млн грн

2 хв читати
На створення нового онкоцентру в Харкові потрібно близько 300 млн грн

Будівництво нового онкологічного центру в Харкові почнеться в 2019 році, а його попередня вартість становить близько 300 млн грн, прогнозує голова Харківської облради Сергій Чернов.

"Я впевнений, що на пленарному засіданні (у четвер - ІФ) ми проголосуємо і дамо згоду на початок проектних та підготовчих робіт з будівництва, і з початку наступного року почнемо будівництво, вірніше сказати, реконструкцію на тій же території, де знаходиться діючий онкоцентр", - сказав С.Чернов в програмі "Тема дня" на телеканалі UA: Харків.

За його словами, передбачається, що на території нинішнього онкоцентру побудують сучасні чотириповерхові будинки.

"Наше завдання - зробити це швидко і, найголовніше, потім обладнати, поставити туди найсучасніше обладнання, дати можливість лікарям отримати відповідні навички, створити умови праці", - сказав С.Чернов.

Він зазначив, що поки проект не готовий, говорити про точну вартість проекту рано, але за попередніми оцінками, на створення нового онкоцентру необхідно близько 300 млн грн.

"Орієнтовно, фахівці підрахували, щоб побудувати найсучасніший онкологічний центр, необхідно близько 300 млн грн. Терміни (будівництва - ІФ) - все залежить від злагодженості. Думаю, що протягом трьох років можна зробити, якщо збережуться існуючі в Харківській області тенденції щодо виконання бюджету", - сказав С.Чернов.

Разом з тим він зазначив, що керівництво області має намір звертатися за співфінансуванням до Державного фонду регіонального розвитку.

"Думаю, що недостатньо буде коштів обласного бюджету для такого масштабного проекту і, безумовно, при підготовці відповідних документів ми будемо звертатися до Державного фонду регіонального розвитку, щоб було співфінансування з державного бюджету і місцевого", - сказав С.Чернов.

Крім того, за його словами, планується залучення інвестицій від міжнародних організацій.

Як повідомлялося, в лютому 2018 р глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична ініціювала виділення коштів на розробку проекту будівництва нового онкоцентру.

"Я дала доручення, щоб заклали фінансування на розробку проекту вже цієї сесії, яка відбудеться 1 березня ... Тому розтягувати не будемо і як можна швидше приєднаємося до того, щоб почати будівельні роботи. Думаю, що до кінця року зробимо все, щоб здійснити всі необхідні юридичні кроки. А на будівництво онкологічного центру майже на 7-8 тис.кв.м. потрібний час. Думаю, за 1,5-2 роки ми зробимо онкологічний комплекс", - сказала Ю.Світлична на брифінгу.

Вона також повідомила про домовленість з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Х'югом Мінгареллі щодо можливості організації програм поставки обладнання в новий онкокомплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА