07:42 25.08.2018

Обстріл селища Врубівка поблизу Попасної

2 хв читати
Обстріл селища Врубівка поблизу Попасної

Офіцери української сторони СЦКК спільно з представниками Генеральної прокуратури та Національної поліції зафіксували наслідки обстрілу бойовиками з важкої артилерії мирного селища Врубівка на Донбасі, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"У п'ятницю 24 серпня 2018 близько 05.10 з боку ЗС РФ в напрямку Первомайськ - Врубівка здійснено обстріл населеного пункту Врубівка із застосуванням артилерії калібру 152-мм (7 активно-реактивних снарядів)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, матеріали фотофіксації, уламки снарядів і звіти експертів військовослужбовці передали в розпорядження слідчих органів і міжнародних організацій.

Прибувши на місце обстрілу, військовослужбовці виявили зруйнований від прямого попадання снаряда калібру 152-мм житловий будинок на вул.Шкільна (Артема), розділений на дві сім'ї, і місцевого жителя, який помер у швидкій внаслідок отриманих травм.

"Решта членів сім'ї - дружина і двоє дітей, які перебували всередині будинку, не постраждали. Власниця другої частини будинку в момент вибуху перебувала всередині і не постраждала", - відзначили в штабі.

Крім того, в результаті вибуху цього ж снаряда на вул.Лісова, 7 (Жовтнева), вибуховою хвилею і уламками пошкоджено стовпи у дворі, а також вікна і покрівлі сусідніх будинків.

Також наголошується, що снаряди того ж калібру розірвалися на вул.Шкільна між двоповерховими багатоквартирними будинками і на шкільному дворі на вул.Зелена (Радянська).

Один снаряд потрапив у вхідну частину льоху, що знаходиться на території фермерського господарства на околиці села.

На момент проведення фотофіксації на місці події працювали патруль ОБСЄ, представники Національної поліції і Генеральної прокуратури України.

Правоохоронці не виявили боєприпасів, які б не вибухнули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА