15:57 27.07.2018

У зоні ЧАЕС поліцейські затримали збирачів ягід

1 хв читати
У зоні ЧАЕС поліцейські затримали збирачів ягід

Працівники поліції зони відчуження Чорнобильської АЕС у районі с. Розсоха виявили трьох жителів Іванківського району, які зібрали в чорнобильському лісі близько 40 літрів ягід.

"Чорницю, яку було вилучено, порушники збирали, найімовірніше, для продажу. Ягоди направлено на відповідну експертизу, за результатами якої фахівці визначать рівень радіації в них", - повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в Київській області у п'ятницю.

В інформації зазначається, що за незаконне проникнення в зону відчуження на цих громадян складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом переміщення лісових ягід за межі зони відчуження відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 Кримінального кодексу України "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки". Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 мінімум - 17 грн) або обмеження волі на термін від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА