08:25 25.07.2018

На продажу елементів динамічного захисту танків і патронів цивільній особі затримано контрактника однієї з частин Чернігівської області

2 хв читати
На продажу елементів динамічного захисту танків і патронів цивільній особі затримано контрактника однієї з частин Чернігівської області

У Козелецькому районі (Чернігівська обл.) за продаж елементів динамічного захисту танків і боєприпасів військова прокуратура затримала контрактника, повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Як повідомляється на сторінці відомства у Facebook, у вівторок, 24 липня 2018 року, військова прокуратура Деснянського гарнізону Центрального регіону України затримала водія-електрика однієї з військових частин, дислокованої в Козелецькому районі Чернігівської області.

За даними військової прокуратури, солдат військової служби протягом травня-липня 2018 р. викрадав військове майно, зокрема боєприпаси та елементи динамічного захисту танків, і продавав їх цивільній особі.

"24 липня 2018 року зазначений військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, реалізував громадянину України сім елементів динамічного захисту танків і чотири пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 шт. у кожній пачці, за що мав намір отримати грошові кошти в сумі 3,5 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Цей факт задокументовано під час негласних слідчих (розшукових) дій.

"Безпосередньо після збуту патронів та елементів динамічного захисту танків "реалізатора зброї" затримано в порядку ст. 208 КПК України, а реалізовані ним боєприпаси і вибухові речовини вилучено", - зазначили в прес-службі військової прокуратури.

Затримання відбулося за оперативного супроводу військової контррозвідки департаменту контррозвідки СБУ у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення зброї, боєприпасів, військової техніки та іншого майна військової особою в умовах воєнного стану). Затриманому загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років.

Нині затриманому готують повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, клопотання до суду про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За місцем проживання і проходження військової служби затриманого тривають обшуки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА