19:30 12.07.2018

Суд призначив слухання по суті у справі про організацію замовного вбивства директора харківського КП

2 хв читати
Суд призначив слухання по суті у справі про організацію замовного вбивства директора харківського КП

Московський районний суд Харкова на підготовчому засіданні у справі 62-річної харків'янки, яку підозрюють в організації замовного вбивства з корисливих мотивів свого колишнього зятя, директора КП "Міськелектротранссервіс" Владислава Васенка, вирішив призначити обвинувальний акт до розгляду.

"Суд вирішив призначити обвинувальний акт до розгляду. Перше засідання по суті відбудеться 19 липня", – повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Крім того, суд задовольнив клопотання прокуратури і продовжив утримання підозрюваної під вартою ще на 60 днів, хоча сама вона і захист просили змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Як повідомлялося, за даними слідства, дочка підозрюваної і В.Васенко розлучилися в 2015 році і відтоді вони судяться через розподіл майна і опіку над спільною дитиною. Наприкінці минулого літа теща вирішила радикально "вирішити питання", замовивши вбивство свого екс-зятя, замасковане під природну смерть, 32-річному харків'янину, раніше неодноразово судимому за корисливі злочини. Однак той, вивідавши умови "угоди", повідомив про неї в прокуратуру і облуправління СБУ.

Співробітники спецпідрозділу СБУ та слідчі прокуратури розробили операцію з імітації злочину. За задумом підозрюваної, "кілер" мав підмінити препарат, який приймав її колишній зять. Після того як жінка передала "виконавцю" аванс ($1,5 тис), 24 січня 2018 року було зімітовано вбивство. Після публікації повідомлень про смерть В.Васенка в низці місцевих ЗМІ і співчуття міської влади на офіційному сайті мерії замовниця передала "виконавцю" залишок обумовленої суми ($8,5 тис.). 25 січня 2018 року підозрювану затримали "на гарячому" під час передавання грошей.

Зловмисниці повідомлено про підозру в організації замовного вбивства, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 6,11, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА