15:14 05.07.2018

Український консул 11-12 липня спробує відвідати політв'язня в РФ Клиха, що перебуває у психіатричній лікарні - Денісова

2 хв читати
Український консул 11-12 липня спробує відвідати політв'язня в РФ Клиха, що перебуває у психіатричній лікарні - Денісова

 Український політв'язень у РФ Станіслав Клих дійсно перебуває у психіатричній лікарні, 11-12 липня його спробує відвідати український консул, повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно телефоном поговорила з Тамарою Клих - мамою Станіслава Клиха. Мама Станіслава підтвердила, що на сьогодні її син дійсно перебуває в психіатричній лікарні... Станіслава чимось лікували, він краще почувається, але по очах видно, що він, безумовно, дуже хворий. Інформація з ЗМІ, за словами Тамари Іванівни, про хороше самопочуття Станіслава Клиха, надана російським омбудсменом, застаріла", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона висловила занепокоєння тим, що С.Клих попросив дитячі книжки, а під час його зустрічі з матір'ю 2 місяці тому він "теж весь час говорив про дитинство".

"Зараз Тамара Клих не може поїхати до сина, оскільки вона сама дуже погано почувається, у неї великі проблеми зі здоров'ям. Все ж їй 75 років. Їй дзвонив український консул і повідомив, що 11-12 липня намагатиметься потрапити до Станіслава, якщо його допустять. Консульство контролює ситуацію, і, слава Богу, що стало відоме місцезнаходження Станіслава ", - написала український омбудсмен.

Також Л.Денісова зазначила, що мати політв'язня хотіла, щоб українського омбудсмена допустили до С.Клиха, оскільки не довіряє тій інформації, яку отримує з різних джерел щодо свого сина.

"Я ще раз звертатимуся до комісара Ради Європи з прав людини Дунії Міятович, щоб вона сприяла моєму візиту до наших політв'язнів, які перебувають у Росії, передусім до тих, хто оголосив голодування і стан здоров'я яких викликає занепокоєння. До Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Олега Сенцова, Еміра-Усеїн Кука", - повідомила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА