14:12 14.06.2018

Омбудсмен Денісова проти пропозиції Москви відвідати Сенцова після 22 червня

1 хв читати
Омбудсмен Денісова проти пропозиції Москви відвідати Сенцова після 22 червня

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на переговорах в Росії наполягає на відвідуванні засудженого Олега Сенцова найближчим часом і проти пропозиції відвідати його після 22 червня.

"Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якнайшвидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська обл.), де тримають Олега, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб поїхати туди найближчими днями", - цитує Л.Денісова прес-служба українського омбудсмена.

За її словами, російська сторона запропонувала їй здійснити перший візит у місто Омськ у суботу, 16 червня. Там тримають у неволі українця Дмитра Штиблікова.

В ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер український омбудсмен розповіла: "Ми подали свій план зустрічей з нашими ув'язненими. Це наш план зустрічей. Поки що він у них на розгляді. Ніякої дорожньої карти немає, є наша заявка на те, як, коли і кого ми хочемо відвідати. Поки що це питання обговорюється".

За інформацією прес-служби уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ці питання обговорювалися в четвер у Москві в офісі російського омбудсмена. Сторони обговорили деталі поїздки Л.Денісової і можливість її візитів до політв'язнів - громадян України, яких тримають у неволі в Росії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА