19:30 11.06.2018

Підготовче засідання у справі щодо вбивства Вороненкова призначено на 13 червня

2 хв читати
Підготовче засідання у справі щодо вбивства Вороненкова призначено на 13 червня

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням фігурантів справи вбивства депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова призначено на 13 червня 2018 року, повідомляє Шевченківський районний суд міста Києва.

"Зазначене судове засідання призначене на 11.00 у приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва за адресою: м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А. Обвинувальний акт в зазначеному кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду міста Києва 11 червня 2018 року", - повідомляється на сторінці суду в соцмережі Facebook в понеділок.

Як наголошується в повідомленні, йдеться про проваджнення за обвинуваченням Ярослава Тарасенка, обвинуваченого за ч.5 ст.27, п.6, 11, 12 ч.2 ст.115 (пособництво в умисному вбивстві з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України, і Олександра Лося, обвинуваченого за ч.5 ст.27, п.6, 11, 12, ч.2 ст.115 КК.

Як повідомлялося, Д.Вороненкова було вбито в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, з 2012 року - у розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, його було затримано 16 липня.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, один із затриманих - Олександр Лось - був разом з Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", на якому приїхав кілер.

4 вересня заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що розслідування вбивства Д.Вороненкова наразі майже завершено. Того ж дня Ю.Луценко заявив, що замовник цього вбивства перебуває на території Росії та має активні контакти зі злочинними колами і спецслужбами, а "виконавці переважно громадяни України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

Генштаб ЗСУ: За добу на фронті зафіксовано 64 бойові зіткнення, на 7 напрямках відбито 54 ворожі атаки

Міноборони: Кабмін схвалив створення окремого роду військ у ЗСУ - Сил безпілотних систем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА