19:23 01.06.2018

Москалькова вважає "питанням діалогу" вимогу про звільнення українців, що перебувають в ув'язненні в Росії

2 хв читати
Москалькова вважає "питанням діалогу" вимогу про звільнення українців, що перебувають в ув'язненні в Росії

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова вважає питання про звільнення ув’язнених в РФ громадян України, чого вимагає кінорежисер і письменник Олег Сенцов, який оголосив голодовку в колонії, таким, що виходить за межі її компетенції та належить до питань діалогу.

"Це питання не входить до компетенції ні сенатора, ні уповноваженого з прав людини. Тому ми спостерігатимемо за його (О.Сенцова) станом здоров'я, в постійному контакті з керівництвом ФСВП. А те, що стосується політичних моментів, це питання діалогу", - заявила Т.Москалькова в п'ятницю журналістам.

Вона нагадала, що на її прохання в четвер сенатор Людмила Нарусова зв'язалася з О.Сенцовим по відеозв'язку, "й у неї була можливість із ним поговорити, переконатися в його стані здоров'я".

Як зазначила омбудсмен РФ, О.Сенцов, за його ж твердженням, своєю голодовкою хоче привернути увагу не до умов тримання, а до питання про необхідність, на його думку, звільнення громадян України, що перебувають в ув'язненні в РФ.

Т.Москалькова додала, що уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова просила її, щоб отримати можливість відвідати О.Сенцова.

"Але, слід сказати, у нього два громадянства - він громадянин і Росії, і України, і, зі свого боку, я роблю все для того, щоб тримати цю справу на контролі. А щодо відвідування - я також маю виклопотати дозволи компетентних органів влади (РФ)", - сказала у зв'язку з цим російський уповноважений.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. У тій же справі Олександра Кольченка було засуджено до десяти років позбавлення волі.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українських громадян, яких тримають у РФ.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомій як "Білий ведмідь". О.Кольченко - у ФКУ ВК-6 УФСВП Росії у Челябінській області (місто Копейськ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА