14:21 20.05.2018

Томос про автокефалію УПЦ завершить становлення духовної незалежності та самостійності України, посилить національну безпеку - Порошенко

2 хв читати
Томос про автокефалію УПЦ завершить становлення духовної незалежності та самостійності України, посилить національну безпеку - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що надання Синодом Вселенського патріархату (в Константинополі) томосу про автокефалію української Православної церкви послабить вплив країни-агресора на внутрішні українські справи як в питанні національної безпеки, так і в духовному вимірі.

"Дорога українців до Бога не проходить через Москву. У нас свій шлях. Переконаний, що томос про автокефалію, наданий нашій українській Церкві, завершить утвердження незалежності та самостійності України в духовному вимірі", - сказав П.Порошенко під час церемонії пам'яті жертв політичних репресій, що відбулася в неділю на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" під Києвом.

Він також підкреслив, що автокефалія УПЦ посилить і національну безпеку, "тому що автоматично послабить вплив країни-агресора на внутрішні українські справи".

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Священний Синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні, а також вирішив почати процедуру, необхідну для надання автокефалії Української православної церкви.

Вселенського патріарха були також передані звернення від ієрархів українських православних церков про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні і постанову Верховної Ради про підтримку звернення президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА