16:31 08.04.2018

Екіпажу судна "Норд" намагаються передати українські паспорти для перетину КПВВ

2 хв читати
Екіпажу судна "Норд" намагаються передати українські паспорти для перетину КПВВ

Влада тимчасово окупованого Росією Криму намагається передати членам екіпажу сейнера "Норд", яке було затримано українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі, паспорти громадянина України, щоб вони могли безперешкодно перетнути КПВВ на адмінкордоні з півостровом, , повідомляє постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"За наявною інформацією окупаційна влада через адвокатів і дипломатів намагається терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Тому що вдома у них вони, звісно, є і з ними їх пропустять в Крим через КПВВ без проблем. А за виданими окупаційними властями РФ "аусвайсам" ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію Держприкордонслужби України", – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вдень.

Також Б.Бабін спростував поширену деякими ЗМІ інформацію про нібито домовленість РФ з владою України про організований пропуск членів екіпажу затриманого риболовного судна "Норд" через КПВВ на адмінкордоні в Крим без належних документів, що засвідчують особу.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувать у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Іншим членам екіпажу інкримінують ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і поселилися в готелі, наступного тижня вони мають з'явитися в СБУ як свідки у справі капітана

Увечері того ж дня команда судна "Норд" невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.), повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА