07:14 02.03.2018

Пучдемон відмовився керувати урядом Каталонії

2 хв читати
Пучдемон відмовився керувати урядом Каталонії

Карлес Пучдемон, який переховується від переслідування іспанської влади в Брюсселі, відмовився від домагань на пост глави уряду Каталонії. Раніше Конституційний суд заборонив йому керувати регіоном дистанційно

Карлес Пучдемон, колишній глава женералітета Каталонії, який втік до Брюсселя, попросив не розглядати його кандидатуру на пост глави уряду регіону. Про це він написав в своєму зверненні, опублікованому в Facebook.

"Цього вечора я попросив голову парламенту <...> не подавати мою кандидатуру для процедури вступу на посаду голови женералітета Каталонії", - написав Пучдемон.

При цьому він уточнив, що парламентська група "Разом за Каталонію" запропонує на пост глави уряду кандидатуру депутата Жорді Санчеса, який знаходиться під вартою.

Пучдемон перебуває в Брюсселі з жовтня 2017 року. В Іспанії його звинувачують в підбурюванні до заколоту, і він не може повернутися в Каталонію, побоюючись арешту. На пост глави регіону його висунули прихильники незалежності Каталонії, які займають більшість місць в регіональному парламенті. Причому прихильники Пучдемона вирішили, що він може керувати регіоном дистанційно за допомогою відеозв'язку.

Однак Конституційний суд Іспанії ухвалив, що Пучдемон не зможе керувати провінцією з Брюсселя. Суд вирішив, що він зможе приїхати на присягу в парламент, щоб стати лідером регіону, якщо йому дозволить зробити це суддя.

Пучдемон неодноразово заявляв, що готовий балотуватися на пост глави Каталонії. Його кандидатуру підтримували три партії, а саме: Каталонська демократична європейська партія, "Кандидатура народної єдності" і партія "Ліві республіканці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА