21:44 21.02.2018

З'явилися нові звинувачення на адресу Пола Манафорта

2 хв читати
З'явилися нові звинувачення на адресу Пола Манафорта

У федеральний суд Вашингтона надійшов документ з новими обвинуваченнями на адресу колишнього глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і колишнього радника штабу Ріка Гейтса, повідомляє в середу видання Politico.

Документ, поданий в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, засекречений судом, у зв'язку з чим його зміст невідомий.

У п'ятницю Мюллер направив до суду документи, в яких повідомляє, що його розслідування виявило додаткові факти "злочинної поведінки" Манафорта, "в тому числі низку випадків банківського шахрайства". Тоді Мюллер висунув нові звинувачення на адресу Манафорта.

Телеканал NBC News з посиланням на джерела повідомляє, що команда Мюллера наразі намагається з'ясувати, чи не вступав Манафорт в змову з банкіром Стівеном Калком. Манафорта підозрюють в тому, що він пообіцяв Калку, голові банку Federal Savings Bank, роботу в Білому домі в обмін на кредити на житло в обсязі $ 16 млн. За даними телеканалу, Манафорт отримав від Federal Savings Bank три кредити в період з кінця 2016 року до початку 2017 року. У серпні 2016 року Калк увійшов до зібрання економічних радників Трампа, тоді кандидата в президенти США. В результаті Калк не отримав посаду в кабінеті Трампа.

Раніше Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Мюллера, їм пред'явили звинувачення в кінці жовтня. Гейтс, а також екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і українською Партією регіонів.

У вівторок стало відомо, що звинувачення в дачі неправдивих свідчень ФБР в рамках розслідування справи про передбачуване втручання Росії в американські вибори 2016 року пред'явлені колишньому працівникові однієї з юридичних компаній Нью-Йорка Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom Алексу ван дер Цвану. Американські ЗМІ стверджують, що ця людина - зять російського бізнесмена Германа Хана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА