16:20 05.01.2018

Один турист загинув, понад 12 постраждали внаслідок аварії повітряної кулі в Луксорі

1 хв читати
Один турист загинув, понад 12 постраждали внаслідок аварії повітряної кулі в Луксорі

 Один турист загинув і понад 12 постраждали під час аварії повітряної кулі в єгипетському Луксорі, повідомляє у п'ятницю місцевий портал Egypt Today.

"Куля не змогла приземлитися у звичайному режимі через негоду, яка встановилася в Луксорі та інших єгипетських містах із середи. Цього тижня через шторм, який прийшов до країни, влада Єгипту скасувала кілька авіарейсів і закрила морські порти в усій країні", - йдеться в повідомленні.

За даними порталу, компанія, що володіє повітряною кулею, пройшла інспекцію і була допущена до польотів. Загалом у Луксорі вісім компаній, які організовують польоти на повітряній кулі для туристів, щодня здійснюють від 12 до 18 повітряних подорожей.

У 2013 році в Луксорі сталася серйозна аварія повітряної кулі, внаслідок якої загинули 19 азійських туристів. Після цього організацію подорожей на кулях було заборонено на кілька місяців. Останнім часом, за даними видання, туристи знову їдуть до Луксора, щоб покататися на повітряних кулях.

Російські туристи не купують організованих турів до Єгипту з листопада 2015 року через закриття прямого авіасполучення після катастрофи літака "Когалимавіа" в небі над Синайським півостровом. У четвер Ростуризм заявив про зняття обмежень для туроператорів на продаж турів до Єгипту через Каїр. Тепер туроператори можуть формувати турпродукт до Єгипту на базі регулярного авіасполучення з Каїром.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА