21:50 01.11.2017

Суд обрав запобіжний захід синові Авакова у вигляді особистого зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід синові Авакова у вигляді особистого зобов'язання

Солом'янський районний суд міста Києва обрав фігуранту "справи рюкзаків" - синові глави МВС Арсена Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення виніс суддя Солом'янського райсуду Києва Віталій Українець в середу.
"Вимогу сторони обвинувачення задовольнити частково. Обрати запобіжний захід Олександру Авакова ... у вигляді особистого зобов'язання. Він повинен з` являтися на вимогу слідчих і повідомляти про свої переміщення", - сказав суддя, зачитуючи постанову.
В ході засідання в середу було заслухано характеристики на А.Авакова від командирів полку "Київ 1", позиція сторони обвинувачення.
Зокрема, прокурори клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 днів з можливістю звільнення під заставу в розмірі 5 млн грн. За їх словами, підсудний також може впливати на свідків, а також, з урахуванням матеріального стану, може покинути межі України.
Представники сторони обвинувачення також відзначили, що проведення слідчих дій по "справі рюкзаків" перешкоджали "десятки осіб спортивної статури і співробітників Нацполіціі".
Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків МВС", в той же день повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботара і сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.
Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні злочину третього затриманого. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенко") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, керуючого також фірмою, яка за результатами тендеру повинна була пошити партію рюкзаків для МВС.
1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання ряду посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області в рамках розслідування цієї справи.
Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ в ході розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України в кінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів по поставленим рюкзаків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА