14:31 28.10.2017

Суд залишив у силі рішення, яке зобов'язує нардепа Лещенка спростувати інформацію про Авакова та МВС

2 хв читати
Суд залишив у силі рішення, яке зобов'язує нардепа Лещенка спростувати інформацію про Авакова та МВС

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції за позовом міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, поширеної народним депутатом Сергієм Лещенком (фракція "Блок Петра Порошенка") та оприлюдненої на сайті Deutsche Welle.

Як повідомляється в суботу на сайті МВС, 24 жовтня Апеляційний суд Києва розглянув апеляційну скаргу С.Лещенка та ухвалив остаточне рішення - депутат має спростувати всі обвинувачення на адресу МВС і міністра.

"Суд визнав недостовірною та такою, що принижує честь та гідність, інформацію, яку народний депутат Лещенко поширив у виданні Deutsche Welle", - зазначив А.Аваков.

Таким чином, С.Лещенко зобов'язаний спростувати поширену інформацію та розмістити це на тому самому сайті.

На сайті МВС оприлюднено фотокопію рішення Апеляційного суду Києва, в якій, зокрема, зазначено, що це рішення може бути оскаржене протягом 20 днів шляхом подання касаційної скарги до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Як повідомлялося, в листопаді 2015 року С.Лещенко в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що глава МВС А.Аваков і народний депутат із фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко стоять за організацією стеження за ним. "Це (стеження - ІФ) робить Аваков і депутат Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікації останніми місяцями, і вони об'єднали зусилля і, зокрема, працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС", - сказав тоді С.Лещенко.

Міністр назвав ці слова брехнею і подав позов до суду.

Подільський районний суд Києва 13 червня 2017 року задовольнив позов глави МВС про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, поширеної С.Лещенком.

У рішенні суду, зокрема, зазначено, що оприлюднена на сайті Deutsche Welle від імені С.Лещенка інформація начебто про те, що А.Аваков займається збором інформації стосовно нардепа для подальшої дискредитації, а "технічну функцію виконує МВС", є недостовірною і принижує честь, гідність та ділову репутацію міністра, а також порушує право на недоторканність ділової репутації МВС.

Суд постановив, щоб С.Лещенко спростував цю інформацію.

Крім того, згідно з рішенням, з С.Лещенка стягується судовий збір: на користь А.Авакова - 551,21 грн, на користь МВС - 1102,4 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА