07:22 26.10.2017

Порошенко провів телефонну розмову зі звільненими з російської в'язниці Чийгозом і Умеровим

2 хв читати
Порошенко провів телефонну розмову зі звільненими з російської в'язниці Чийгозом і Умеровим

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову зі звільненими з російської в'язниці українським і кримськотатарським громадськими діячами - політв'язням Ахтемом Чийгозом і заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим, які нині знаходяться в Туреччині, повідомляється на сайті президента України.
"Я вас не вітаю зі свободою, бо свобода буде тоді, коли ми з Вами будемо разом з нашими кримськими татарами в Криму. Ось це буде справжня свобода. А зараз це дуже важливий, але проміжний етап нашої боротьби", - сказав президент під час телефонної розмови.
Також глава держави зазначив, що доручив послу України в Туреччині забезпечити всі необхідні процедури і що найближчим часом А. Чийгоза та І. Умерова чекають в Києві. Також П. Порошенко поцікавився їх здоров'ям і запевнив, що по прибуттю до Києва, вони зможуть пройти комплексне медичне обстеження і відповідне лікування.
"Я пишаюся вами, тому що ви справжні українські патріоти. Ви справжні сини України і сини кримськотатарського народу. Ви продемонстрували силу духу і я це вітаю, тому що ви справжні герої", - сказав президент.
Зі свого боку, А. Чийгоз подякував президенту за зусилля, докладені для їх звільнення і висловив захоплення його політичною мудрістю і впевненою позицією. А також поділився своїми спогадами про перебування в тюрмі і сказав, що з нетерпінням чекає повернення в Україну, оскільки не знав, що після звільнення їх доставлять до Туреччини.
"Ви собі не уявляєте, який сьогодні щасливий день не тільки для мене, як людини, яка Вас і Ільмі знає вже багато років і поважає. Але і поведінку, яке ви продемонстрували в цих важких умовах - я пишаюся вашою не просто мужністю, не просто патріотизмом, а політичною мудрістю. Ви продемонстрували як тримаються українці і як тримаються кримські татари ", - сказав А. Чийгоз.
Як повідомлялося раніше, 11 вересня російський суд засудив А.Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. 27 вересня Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі І.Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Після перебування в російській в'язниці, 25 жовтня А. Чийгоз і І. Умеров були передані Туреччини, після чого повинні прибути в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА