10:11 27.12.2017

Чийгоз та Умеров подали позови до адміністрації Путіна

2 хв читати
Чийгоз та Умеров подали позови до адміністрації Путіна

Адвокат заступників голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Микола Полозов подав адміністративні позови від їхнього імені до адміністрації президента РФ Володимира Путіна з вимогою надання інформації про укази про помилування.

"Подав два адміністративні позови до адміністрації президента Путіна від імені Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з вимогою надання інформації про укази про помилування. Засекречування указів про помилування суперечить ч. 2 ст. 24 Конституції РФ", - написав М.Полозов у мікроблозі у Twitter у середу.

Він також виклав фотокопії частини позовів від імені І.Умерова та А.Чийгоза, які направлено до Тверського районного суду Москви.

Як повідомлялося, 11 вересня російський суд в анексованому Криму засудив А.Чийгоза до восьми років колонії суворого режиму. 27 вересня Сімферопольський районний суд ухвалив вирок у справі І.Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. 25 жовтня представників меджлісу передали Туреччині, а 27 жовтня вони прибули в Україну.

І.Умеров та А.Чийгоз на початку грудня заявляли про намір подати позови до адміністрації президента РФ з огляду на відсутність документів про їхнє помилування, що обмежує їх у реалізації своїх прав.

Раніше в адміністрації президента РФ відмовилася надавати відомості про укази, пославшись на те, що вони є інформацією з обмеженим доступом. "Іншими словами, обидва укази про помилування А.Чийгоза та І.Умерова були засекречені, що позбавляє їх права на реалізацію своїх прав, зокрема на повернення додому в Крим", - пояснив М.Полозов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА