12:38 16.10.2017

В Україні офіційно почався опалювальний сезон

1 хв читати
В Україні офіційно почався опалювальний сезон

Згідно з календарним планом 15 жовтня в Україні розпочався опалювальний сезон, повідомляє Департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Соціальні об'єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла в разі зниження температури в приміщеннях до 16 градусів, житлового фонду - при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті Кабміну.

Як наголошував прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону: запаси палива створено. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, станом на вересень у підземних сховищах містилося 14,8 млрд куб м природного газу, що на 2,3 млрд. куб. м більше за минулорічний показник. Запаси вугілля - 1 млн 980,5 тис. тонн, що на 568,3 тис. тонн більше за минулорічний показник.

В уряді наголошують, що забезпечення споживачів теплом і гарячим водопостачанням є прямою і повною відповідальністю місцевої влади, як і формування тарифів за спожиті енергоносії. При цьому В.Гройсман наголошує, що підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає, і тому на місцях не можна допустити зростання цін на тепло й гарячу воду.

"Розраховую, що місцеві керівники відповідально поставляться до цього й не дозволять собі ніяких підвищень", - сказав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА