15:15 30.08.2017

Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня

3 хв читати
Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня

Президент України Петро Порошенко очікує зниження ціни на автогаз у середині вересня і заявляє про необхідність збільшення його виробництва всередині країни.

"Ми чекаємо результатів протягом 2-3 тижнів і вже в другій половині вересня поставили задачу, впевнений, що її буде виконано, щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо відповідні факти будуть встановлені", - сказав він.

За словами глави держави, до перевірок можливого використання монопольного становища на цьому ринку залучено Антимонопольний комітет України (АМКУ), Національну поліцію і Генеральну прокуратуру.

"Будуть перевірені всі постачальники газу, і якщо буде виявлено факт отримання монопольно високого прибутку, то ті, хто це допустив, будуть оштрафовані", - зазначив глава держави.

П.Порошенко також назвав неприйнятною залежність від поставок автогазу з РФ, яка веде гібридну війну проти України. У зв'язку з цим, на його думку, необхідно збільшувати виробництво автогазу всередині країни.

"Ми маємо налагодити власне виробництво зрідженого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом", - додав він.

У свою чергу народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що за підсумками спілкування з главою СБУ Василем Грицаком досягнуто домовленість щодо організації зустрічі бізнес-омбудсмена, представників бізнесу, членів парламенту та працівників профільних підрозділів СБУ з відкритим порядком про конкретні випадки конфліктів між владою і бізнесом.

"Глава служби обіцяв особисто бути присутнім на регулярних зустрічах і давати оперативну оцінку діям своїх підлеглих. Крім того, глава служби доручив з'ясувати всі деталі розслідувань, ініційованих щодо газотрейдерів Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, очолюваного Павлом Демчина. Результати перевірки будуть оприлюднені" , - зазначив нардеп.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив про тиск СБУ на трейдерів зрідженого газу за невтручання АМКУ і МЕРТ наприкінці 2016 початку 2017 року, зокрема, за рахунок чого відбулася монополізація ринку скрапленого газу в Україні.

В результаті цього, за його словами, компанія Proton Energy Group збільшила свою частку імпортних поставок зрідженого газу до України до 40%.

За оцінкою експертів і гравців ринку автогазу, дефіцит його поставок у серпні становить приблизно 30 тис. тонн, або близько 20% від очікуваного споживання. Наростання дефіциту поставок у серпні обумовлено введенням російською Федеральною службою технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обмежень і зупинкою на ремонти низки виробництв у Росії та Білорусі, на які припадає відповідно 50-60% і 30-40% імпорту, а також відсутністю в Україні достатніх потужностей для зберігання зрідженого газу.

Як повідомлялося, середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні у період з 1 до 30 серпня зросли в 1,5 разу - з 10,92 грн/літр до 16,17 грн/літр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА