19:05 14.08.2017

Україна продовжить реформи із децентралізації та держуправління за підтримки міжнародних партнерів - Гройсман

2 хв читати
Україна продовжить реформи із децентралізації та держуправління за підтримки міжнародних партнерів - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Україна має намір продовжити реформи в сферах децентралізації та державного управління за підтримки міжнародних партнерів, зокрема, Німеччини.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в понеділок, В.Гройсман провів зустріч зі спеціальним посланником уряду Німеччини з питань реформ у сфері управління та децентралізації Георгом Мільбрадтом (Georg Milbradt).

За словами прем'єра, децентралізація та одна зі складових реформи - об'єднання громад - вже довели свою ефективність через зростання місцевих бюджетів. "Тепер головний акцент реформи - у забезпеченні прозорості використання коштів та залучення громадськості до обговорення ініціатив, що мають значення для конкретної місцевості. Окрема увага - секторального просування змін, а саме - в освіті, медицині, системі надання адміністративних послуг, у земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій", - зазначив В.Гройсман.

Розповідаючи про оновлення державної служби, прем'єр нагадав, що вже восени поточного року під час відкритих конкурсів до органів влади залучатимуть тисячу фахівців, які зможуть поглиблювати проведення реформ.

У прес-службі зазначають, що уряд України в рамках корінного реформування держави продовжить розпочату три роки тому реформу з децентралізації, реформу державного управління, перш за все оновлення кадрового складу органів влади, і буде спиратися в цих процесах на підтримку міжнародних партнерів - зокрема, уряду Німеччини.

"Ми глибоко цінуємо рівень нашої співпраці з урядом Німеччини. Ми вдячні за всебічну підтримку України уряду і безпосередньо канцлеру Ангелі Меркель. Те, що відповідно до рішення уряду (Німеччини - ІФ) було направлено спеціального посланника з питань реформ (Георга Мільбрадта - ІФ), має для нас велике значення", - сказав В.Гройсман.

Як повідомлялося, спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у сфері управління і децентралізації Г.Мільбрадт перебуватиме в Україні з візитом з 14 до 19 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА