11:31 12.06.2017

НСЖУ просить допомоги у міжнародних місій у встановленні місцезнаходження зниклого в Донецьку блогера Асєєва

2 хв читати

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулася до міжнародних місій із проханням з'ясувати обставини зникнення в Донецьку блогера Станіслава Асєєва.

"Національна спілка журналістів України просить представників міжнародних місій, які працюють у Донецьку, допомогти з'ясувати місцезнаходження 27-річного блогера Станіслава Асєєва, який публікувався в українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін", - зазначено в повідомленні на сторінці голови організації Сергія Томіленка у Facebook у неділю.

Наголошується, що спілка не має офіційних представників на тимчасово непідконтрольній українській владі території, тому звернулася до Бюро представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ у Відні з проханням, щоб представники СММ ОБСЄ дізналися про ситуацію на місці, в Донецьку. Крім того, спілка надіслала листа до Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням зустрітися з матір'ю зниклого колеги та з'ясувати, якої допомоги він потребує.

Голова НСЖУ пояснив це тим, що міжнародні місії можуть звернутися безпосередньо до "тих, хто нині контролює ситуацію в Донецьку", щоб отримати достовірну інформацію, яка допоможе визначити подальші кроки.

Зокрема, в НСЖУ сподіваються дізнатися про те, де перебуває С.Асєєв, а в разі арешту - в чому його звинувачують, чи має він доступ до адвоката, чи потребує медичної допомоги, чи дозволили йому бачитися з матір'ю.

У свою чергу представник офісу делегації МКЧХ в Україні Джессіка Бaррі підтвердила отримання такого запиту НСЖУ й пообіцяла зв'язатися з колегами в Донецьку для отримання інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА