20:37 30.05.2017

Європа має отримувати інформацію про війну на сході України з першоджерела, вважають у Гумштабі Ахметова

2 хв читати
Європа має отримувати інформацію про війну на сході України з першоджерела, вважають у Гумштабі Ахметова

У Гуманітарному штабі Ріната Ахметова закликають європейських журналістів писати про жертв війни на сході України, щоб залучити допомогу для постраждалих.

"Сьогодні гуманітарні організації не мають можливості надати необхідну допомогу людям похилого віку та дітям на непідконтрольних Україні територіях. Тому найважливішою частиною об'єднання наших зусиль є донесення до європейських аудиторій історій жертв цієї війни", - сказала член Опікунської ради штабу Наталія Ємченко, виступаючи у вівторок на брифінгу в Брюсселі.

"Вони не можуть повернути своє минуле благополуччя. Але їм усім потрібна допомога, щоб зберегти їхнє майбутнє. Європа має отримувати інформацію про цю війну з першоджерела. Ми закликаємо вас писати про жертв цієї війни в центрі Європи. Щоб це більше ніколи не повторилося", - наголосила вона.

Під час військових дій реабілітація поранених дітей стала одним із найбільш затребуваних проектів, повідомляє прес-служба Фонду. Протягом першого року реабілітацію пройшли 58 дітей, зокрема п'ятирічна Мілана з Маріуполя. Під час обстрілу в січні 2015 року дівчинка втратила маму, яка накрила дочку собою. Мілані ампутували ногу, і зараз вона звикає до свого протеза.

"Щодня я дякую Богові за те, що він послав нам стільки милосердних людей. Усі вони подарували моїй внучці частинку свого серця. Я хотіла б висловити особливу вдячність Гуманітарному штабу Ріната Ахметова, який допоміг Мілані з лікуванням і реабілітацією. Психологи Штабу працювали з моєю внучкою два роки, і я бачу, наскільки спокійнішою вона стала та як вона почала звикати до мирного життя", - сказала бабуся та опікун маленької Мілани Ольга Абдурашитова.

"За три роки роботи Гуманітарний штаб врятував від голоду, хвороб і обстрілів понад 1 мільйон людей на сході України і став найбільшою гуманітарною місією в країні", - сказав директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Олександр Вишняков.

За даними ООН, 3,8 млн людей в Україні потребують гуманітарної допомоги. Із них 2,3 млн осіб живуть на непідконтрольних Україні територіях, зокрема 600 тис. людей, які проживають поблизу лінії розмежування. Більше ніж 620 тис. людей потребують продовольства, із них близько 38 тис. - це тимчасові переселенці, які були вимушені залишити свої оселі. Понад 200 дітей були поранені.

Із серпня 2014 року силами Штабу евакуювали більше ніж 39 тис. людей із зони бойових дій, видано 11,7 млн продуктових наборів для дорослих і дітей, понад 100 тис. осіб отримали адресну медичну допомогу та підтримку психологів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА