12:29 30.05.2017

ВАСУ переніс розгляд позову Артеменка щодо указу про позбавлення його українського громадянства

2 хв читати
ВАСУ переніс розгляд позову Артеменка щодо указу про позбавлення його українського громадянства

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) переніс розгляд позову представника екс-народного депутата Андрія Артеменка до президента України Петра Порошенка щодо визнання незаконним та скасування указу президента про позбавлення колишнього парламентарія українського громадянства.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна", згідно з інформацією, розміщеною на інформаційному стенді у приміщенні суду, судове засідання у цій справі у вівторок не відбудеться у зв'язку з тим, що один із членів колегії суддів перебуває на лікарняному.

Водночас дату і час судового засідання наразі не повідомляють.

Як повідомлялося, в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що А. Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передання Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ зі Східної України".

Органи прокуратури розслідують кримінальне провадження проти А. Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ.

20 лютого парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила виключити депутата А. Артеменка зі свого складу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що А. Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що, окрім українського, має громадянство Канади.

21 квітня Генпрокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України А. Артеменком, зважаючи на те, що під час розслідування кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) КК України було зібрано достатньо документів, що вказують на те, що А. Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.

У Радикальній партії Олега Ляшка оприлюднили копію указу президента України П. Порошенка від 29 квітня про припинення громадянства України А. Артеменка. Самого документа на сайті глави держави наразі немає.

4 травня голова підкомітету з безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз підтвердила, що А. Артеменка позбавили українського громадянства згідно з указом президента Петра Порошенка, і пояснила, що це означає також втрату статусу народного депутата.

А. Артеменко оскаржив у ВАСУ рішення президента України щодо скасування його громадянства. 11 травня у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) відкрили провадження за позовом А. Артеменка до президента України П. Порошенка про скасування указу глави держави в частині припинення його громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА