17:49 29.05.2017

Екс-акціонери Приватбанку оскаржили в суді неправомірність дій НБУ і Мінфіну

1 хв читати
Екс-акціонери Приватбанку оскаржили в суді неправомірність дій НБУ і Мінфіну

Кіпрська компанія Triantal Investments Ltd, раніше була одним з найбільших акціонерів Приватбанку (Київ), оскаржила в суді неправомірність дій Нацбанку та Міністерства фінансів України.

Згідно з порядком Окружного адміністративного суду Києва, відповідний позов буде розглянуто 27 липня 2017 року. У порядку денному відсутнє уточнення, щодо яких саме дій подано позовну заяву. Вказується, що відповідачем також є ПриватБанк.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі центробанку, НБУ наразі не отримував повідомлення про розгляд судом відповідної справи і не може прокоментувати, у чому полягає суть позовної заяви.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були І. Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн. Екс-власники, за заявами Нацбанку і Мінфіну, взяли на себе зобов'язання реструктуризувати корпоративний кредитний портфель фінустанови до липня 2017 року.

Раніше власниками Triantal Investments Ltd через Fransiano Investments Ltd Р. були Г. Боголюбов, І. Коломойський і Олексій Мартинов. Частки Г. Боголюбова та І. Коломойського становили 49,9% у статутному капіталі Fransiano Investments Ltd, О. Мартинова – 0,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА