11:17 01.02.2017

Міністр інфраструктури України чекає на прихід Hutchinson Ports у порт "Чорноморськ" у червні-липні

2 хв читати
Міністр інфраструктури України чекає на прихід Hutchinson Ports у порт "Чорноморськ" у червні-липні

Один із найбільших портових операторів у світі Hutchinson Ports може розпочати роботу в Морському торговельному порту (МТП) "Чорноморськ" (Одеська обл.) у червні-липні цього року за підсумками конкурсу на оренду частини потужностей порту, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації (ЄБА) в Києві у вівторок.

"Сподіваюся, Hutchinson Ports зайде в порт "Чорноморськ" у червні-липні... Сподіваюся, що Hutchinson Ports переможе в конкурсі на оренду частини порту", - сказав міністр.

Він уточнив, що нині єдиним можливим варіантом залучення цього інвестора в порт є конкурс з оренди, проте вже цього року Мінінфраструктури планує організувати пробні конкурси з концесії портів "Ольвія" та "Херсон".

В.Омелян також повідомив про тривалі переговори ще з одним великим міжнародним портовим гравцем - DP World. "Ця компанія до кінця року працюватиме в одному з найбільших портів країни. Йдеться про порт "Одеса" в контексті портофлоту", - сказав міністр.

При цьому він додав, що один із двох зазначених світових операторів може також зайти і в порт "Южний" (Одеська обл.).

Як повідомлялося, МТП "Чорноморськ" і Hutchison Port у середині грудня 2016 року підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що Hutchison Port стане оператором у порту вже в 2017 році.

Раніше, на початку жовтня, "дочка" DP World - компанія P&O Maritime - повідомила про готовність інвестувати в розвиток буксирувального флоту Одеського морського торговельного порту, для чого було підписано відповідний меморандум між компанією і портом.

Пізніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою ради директорів і виконавчим директором групи компаній DP World Султаном Ахмедом бін Салімом запросив його увійти до Націнвестради при президенті. В середині січня 2017 року керівник Націнвестради Борис Ложкін повідомив про зацікавленість DP World у концесії порту "Южний".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА