14:25 12.01.2017

Прокуратура Києва проводить перевірку інциденту за участю підслідних "торнадівців" у Лук'янівському СІЗО

2 хв читати
Прокуратура Києва проводить перевірку інциденту за участю підслідних "торнадівців" у Лук'янівському СІЗО

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом чинення опору підслідними бійцями розформованої роти "Торнадо" співробітників Лук'янівського СІЗО в Києві.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генеральної прокуратури України, за цим фактом прокуратурою м. Києва проводиться перевірка, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУ Національної поліції України в м. Києві внесено відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, окрім державного виконавця, приватного виконавця, під час виконання ним службових обов'язків).

"Стан додержання конституційних прав громадян перебуває на постійному контролі в Генеральній прокуратурі України", - зазначено в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що в Оболонському районному суді м. Києва розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх працівників спеціального батальйону МВС України "Торнадо" у скоєнні низки тяжких та особливо тяжких злочинів під час проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Як повідомлялося, увечері середу, 11 січня, у Києві стався інцидент між ув’язненими бійцями розформованої роти "Торнадо" і охороною ізолятора. З метою забезпечення порядку під час конфлікту будівлю СІЗО оточили співробітники поліції.

Народний депутат Ігор Мосійчук повідомив, що інцидент стався після того, як "торнадівці" після повернення з суду виявили посилення режиму їх утримання в ізоляторі. У відповідь на це, за словами нардепа, один з ув'язнених - "торнадівіц" із позивним "Ахіллес"- відрізав собі вухо і "кинув ним у співробітника тюремної адміністрації".

За інформацією правоохоронців, станом на 23.26 середи конфлікт було вичерпано, і всі обвинувачені повернулися до камери.

Як повідомила в четвер, 12 січня, речник ГУ Національної поліції в Києві Оксана Блищик, за фактом цієї події відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу).

Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов відзначив, що неправомірних дій з боку бійців роти "Торнадо" щодо співробітників Лук'янівського СІЗО не було, і у "торнадівців" також немає претензій до дій працівників ізолятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА