14:49 06.12.2016

Депутат Лещенко в Раді відмовився підписати протокол про адмінпорушення при купівлі квартири

2 хв читати
Депутат Лещенко в Раді відмовився підписати протокол про адмінпорушення при купівлі квартири

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") відмовився від підписання протоколу про адміністративне правопорушення, повідомив уповноважений Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Андрій Козловський.

"Мною, уповноваженою особою, складено протокол... який свідчить про те, що зазначена особа (Сергій Лещенко – ІФ) відмовився від підписання протоколу, а також від його ознайомлення", - сказав він журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

А. Козловський також повідомив, що протокол буде направлено народному депутату поштою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", він зачитав текст протоколу журналістам.

"Отриманий Лещенком подарунок у вигляді пільги – зниження вартості квартири - в 1307 разів перевищує мінімальну заробітну плату. За таких умов Лещенко порушує вимогу... закону про протидію корупції і не відмовився від пропозиції отримання подарунку у вигляді пільги при купівлі квартири", - йдеться в документі.

Як зазначається в протоколі, ціна квартири С. Лещенка в результаті такого подарунка була знижена на 1 млн 801 тис. 648 грн.

"Таким чином, своїми умисними діями Лещенко... порушив встановлені законом обмеження щодо обмеження щодо отримання подарунків", - зазначив уповноважений НАПК.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

У НАЗК повідомляли, що з 30 листопада, С. Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутата з ознайомлення з протоколом, проте він так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки.

Зокрема, у вівторок, 6 грудня, він не прибув до НАЗК для ознайомлення з протоколом, оскільки, за даними захисту нардепа, він перебував у Нацполіції на допиті у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА