10:26 10.10.2016

Україна планує стати 17-ою країною із статусом основного союзника США поза НАТО

1 хв читати
Україна планує стати 17-ою країною із статусом основного союзника США поза НАТО

Україна працює над тим, щоб отримати статус основного союзника США поза НАТО, повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"У 2015 році ми прийняли Воєнну доктрину, яка визначає чіткі завдання. Перше - це європейський курс. Друге - вступ до НАТО. Над цим ми працюємо. Щодо статусу особливого партнера - від президента України (Петра Порошенка - ІФ) є завдання працювати в цьому напрямку. Але ми повинні довести нашим колегам - зокрема в Альянсі, що маємо чітке бачення того, як відбуватимуться реформи у збройних силах, Міністерстві оборони, оскільки вони є невідворотними", - розповів С. Полторак в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною" в неділю увечері.

За словами міністра, українська сторона веде переговори із США на цю тему, і до кінця місяця в Україну приїде американський відставний генерал Джон Абізаїд, який нещодавно був призначений радником С.Полторака. Він допомагатиме зближенню і співпраці України з США.

На питання про те, чи є в України шанс стати 17-ою країною, яка матиме статус основного союзника США, С. Полторак відповів: "Я вважаю, що є. І дуже великі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА