18:36 19.09.2016

Відновлення співпраці з МВФ є сприятливим для кредитного рейтингу України

2 хв читати
Відновлення співпраці з МВФ є сприятливим для кредитного рейтингу України

Відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом за програмою EFF сприятливо для кредитного рейтингу України, повідомляється в звіті міжнародного рейтингового агентства Moody's.

"Відновлення програми EFF підтримує довіру ринку до України. Ми також очікуємо, що це послабить тиск на гривню, що в кінцевому підсумку надасть можливість Національному банку України послабити деякі валютні обмеження. Крім того, це відкриває можливості для України залучити ще $1 млрд під гарантії США, EUR600 млн від Європейського союзу (за умови ухвалення певних законів) і $500 млн Світового банку", - повідомляється в документі.

Moody's також звернуло увагу на повідомлення представника МВФ про можливості отримання країною ще одного кредитного транша до кінця року, хоча точний графік та перелік критеріїв для такої виплати не уточнювалися.

"Отримання додаткового транша також буде позитивним фактором для кредитного рейтингу країни, оскільки зміцнить її хитке становище у разі нових економічних чи політичних потрясінь", - вважають експерти агентства.

Як повідомлялося, третій транш кредиту МВФ у розмірі $1 млрд було перераховано на казначейський рахунок України 16 вересня. Кошти надаються в рамках чотирирічної програми розширеного фінансування EFF на загальну суму $17,5 млрд для допомоги Україні із відновлення економіки та створення умов для самостійного розвитку після завершення програми.

Київ майже рік вів переговори з МВФ про відновлення фінансування за програмою EFF, у рамках якої Україна раніше отримала $6,7 млрд. Терміни виділення третього транша багато разів переносилися. Виконавча рада МВФ 14 вересня схвалила виділення Києву цього транша.

Крім того, МВФ підтвердив ймовірність отримання Україною до кінця поточного року четвертого кредитного транша, розмір якого наразі невідомий.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА